zo 22 dec. | La Canalosa

Belén Viviente - in La Canalosa

Hét levend kerstspel
Registratie is afgesloten
Belén Viviente - in La Canalosa

Tijd en Locatie

22 dec. 2019 12:00
La Canalosa, 03688 La Canalosa, Alicante, Spain

Over het Evenement

 In veel dorpen in Spanje wordt rond Kerstmis een levende kerststal opgezet of wordt het kerstverhaal nagespeeld. In het kleine dorpje La Canalosa wordt elk jaar op de zondag voor Kerstmis het kerstverhaal gespeeld door alle inwoners, inclusief de kinderen van het dorp. Dit jaar is dat op zondag 22 december 2019. La Canalosa valt onder de gemeente Hondón de las Nieves.

Vanaf 11 uur kan je genieten van de geur van gebakken gachamiga, oliebollen met suiker, koekjes, gepofte kastanjes en de nodige hapjes en drankjes die de inwoners je gratis aanbieden. Gachamiga is een traditioneel Spaans gerecht uit deze streek. Het is een soort dikke pap gemaakt van deeg, water, olijfolie en zout en wordt gebakken op houtvuur in een grote koekenpan, de Spanjaarden zijn er dol op.

Om 12 uur worden de straten vrij gemaakt en begint het kerstspel. Onder organisatie van de plaatselijke vereniging “Asociación del Belén Viviente de La Canalosa” wordt het hele kerstverhaal in de straten van La Canalosa nagespeeld.

De vereniging heeft een eigen facebookpagina waar u alvast een kijkje op kan nemen; https://www.facebook.com/belenvivientelacanalosa/.

Deel dit Evenement