Bonsai - Kunst uit Japan

In Dolores bevindt zich de eerste Bonsai-winkel en tevens Bonsai-school van de Veja Baja. De verantwoordelijke Mariano is sinds 2007 gestart met de uitbouw van een "Escuela de Bonsai" en een Bonsai winkel. Hij heeft in zijn tuin een expositie van Bonsai, waarvan er verscheidene te koop worden aangeboden.

Wat is Bonsai?

"Bon" is een lage schaal of pot, "Sai" is een plant of een groepje planten. Bonsai is een unieke kunstvorm omdat het een mengeling is van kunst en tuinbouwvaardigheden. Het vraagt een groot respect voor de natuur. De unieke eigenschap van de Bonsaikunst is het element "tijd". Anders dan bij andere kunstvormen die, eenmaal afgewerkt, een vaste verschijningsvorm hebben, introduceert Bonsai een vierde dimensie.


De verschijningsvorm wijzigt natuurlijk, de seizoenen en de jaren volgend, en blijft voortdurend verder evolueren. Bomen opkweken tot Bonsai kan een therapeutische vrijetijdsbesteding zijn door de combinatie van creatieve gedachten en het contact met de natuur. Zorgen voor Bonsai vraagt een dagelijks contact met de bomen tijdens het water geven, voedsel toedienen en het gewone onderhoud van bladsnoei en verpotten.


In de winkel van Mariano kan je terecht voor het aanschaffen van een Bonsai, maar ook voor alle materiaal voor de onderhoud van je Bonsai. Ook grond, meststoffen, draad voor de bedrading van je Bonsai en Bonsai potten kan je in zijn winkeltje kopen. Heb je een Bonsai die er niet zo goed meer uitziet, beschadigd, ziek is en een beetje aandacht nodig heeft, dan kan je die door Mariano laten verzorgen. Ook als je geen plaats hebt om Bonsai boompjes te zetten, dan kan je ze daar laten staan en er naartoe gaan om je eigen boompje te verzorgen, bedraden, bemesten en vorm te geven. Mariano legt je alles uit in samenhang met de natuur. Je leert wanneer je moet bedraden, wanneer en hoe je het best bemest, wanneer te snoeien, zowel bladsnoei als wortelsnoei, wanneer je dient te verpotten, kortom hoe je je Bonsai het best verzorgt. Je beleeft er een gezellige ochtend/middag in samenzijn met andere Bonsai liefhebbers en leert er elke maal iets nieuws bij. Breng vreugde in je leven en ontdek het spektakel van een boom te zien bloeien in de lente in de palm van je hand .


Locatie:

Escuela y tienda de Bonsai .

C/. Colón, 10

03150 Dolores (Alicante)

bonsaimoyogui@gmail.com

+34 602 212 408


Openingsuren : 9:30 - 12:30 / 16:30 - 20:30. Dinsdag en zondag gesloten.


Deze tekst en foto's zijn aangeleverd door Marc Colle. Wij bedanken Marc voor zijn leuke bijdrage.


#leukedingendoen #opstapinderegio