Castillejo Chorro, een mooie wandeling nabij Barinas.

Met het mooie weer is het fijn wandelen in Spanje. De Spanjaarden zijn echte wandelaars - ze hebben zelfs een woord voor het wandelen, namelijk "Senderismo"- en er wordt op de website/app Wikiloc heel wat wandelingen bijgehouden (opgenomen) dankzij GPS in de smartphones. Hierdoor kan iedereen genieten van eerdere bewandelde routes, bovendien is de afstand, klimhoogte en moeilijkheidsgraad te zien. Deze wandeling komt ook van Wikiloc en deze willen we graag met jullie delen.

 

De route bedraagt 9,3 kilometer en is een zogenaamde lus, dat wil zeggen dat de wandeling op hetzelfde punt eindigt als waar je begint. Wij parkeerde de auto aan de rand van het dorp, maar je kan de route en enigszins saaie start door het dorp iets inkorten door de auto verderop de route te zetten. Na het dorp wandelde we langs enkele verlaten huisjes, om vervolgens over een verhard pad langs olijfbomen en veel groen te gaan.Na ongeveer 2,5 kilometer begint de lus, die ongeveer 5 kilometer bedraagt. Een afwisselend route met wat licht klimmen en uitzichten op het wonderlijke geërodeerde landschap. In de verte zie je het gehucht El Tollé liggen met de Río Chicamo. Op een gegeven moment veranderd de natuur en loop je door een waterrijk (Rambla del Zurca) gebied met stroompje, watervalletjes en vele mooie vergezichten.

Geniet van deze fijne en mooie wandeling, hieronder vind je de gegevens van de route op Wikiloc. Respecteer de natuur, laat geen lege flesjes en ander verpakkingen achter.


Route op website Wikiloc

Wikiloc in de Apple App Store

Wikiloc in de Android Play Store