Kom uit je luie stoel: Activiteiten in de Regio

Wist je dat er in de regio erg veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo kan je hier geweldig wandelen met een actieve groep mensen, of wat dacht u van het populaire Walking Footbal. Liever iets minder actief? Ontmoet leuke mensen bij Petanque.

 

Wandelgroepen

Eén van de bekendste wandelgroepen is de Hondon Walking Group opgericht door Philip Woolford. Om de 2 weken op vrijdagochtend vanaf 10:00 wandelt deze groep ongeveer 2 uur een nieuwe en leuke wandeling in de regio. De wandelgroep bestaat uit mensen van verschillende nationaliteiten. De moeilijkheid verschilt per wandeling en met de meeste wandelingen kunnen honden meelopen. Dit wordt altijd per wandeling van tevoren aangegeven. De communicatie verloopt in het Engels.

Website

Facebook


De volgende wandelgroep, opgericht door Spanjaarden, is voor gevorderden. Prachtige wandelingen, die regelmatig worden gecombineerd met een overnachting. Nogmaals, zeker niet voor beginners, maar wil je een keer een mooie en lange wandeling maken en tegelijk werken aan je Spaans, dan is deze wandelgroep iets voor jou!

Facebook

Éénmaal per jaar op een zondag in juni organiseert "Senderismo Canalosa" de wandeling Subida a la Peña de la Mina. Eerst wandel je met ongeveer 200 deelnemers 6,5 kilometer omhoog tot 1027 meter en vervolgens loop je weer 6,5 kilometer omlaag. Onderweg staat een kraam met isotoon water en fruit. Inschrijving is €10,- en voor elke deelnemer is er een tas met goodies, petje en t-shirt. Bij de finish staat eten en drinken voor de deelnemers klaar en eet je met z'n allen aan lange tafels in het dorp van La Canalosa. Een belevenis!

Website

Facebook

"Senderismo Canalosa"  organiseert ook op een zondag in mei de geweldige wandeling Travesía La Canalosa / Crevillent dus van La Canalosa naar Crevillente. Deze wandeling is 18 kilometer, vrij éénvoudig en de hoogteverschillen zijn niet al te groot. In de ochtend en in de middag rijdt een bus deelnemers van Crevillente naar La Canalosa. Kosten voor de wandeling €10,- en voor de bus €3,-. Ook hier krijgt elke deelnemer een leuke gevulde goodie-bag met t-shirt en staat er ook eten en drinken klaar bij de finish. Let op ook hier is het aantal inschrijvingen met 200 beperkt.

Website

Facebook


Fietsgroep Pinoso

Op zondag en donderdagochtend wordt er in de omgeving van Pinoso in groepsverband gefietst. In deze omgeving zijn prachtige fietsroutes van ongeveer 40 tot 80 kilometer. Halverwege wordt er altijd koffie gedronken en iets gegeten. Het voordeel van fietsen in groepsverband is dat je elkaar hulp kunt bieden en natuurlijk gezellig wat te praten hebt. Daarnaast motiveer je elkaar en voordat je het weet heb je een prima conditie opgebouwd. Fiets jij ook mee?

Meer info: Margreet Janssen via WhatsApp +34 694 498 601Walking Footbal

Ken je Walking Football? Deze sport die steeds meer beoefend wordt in Europa staat open voor iedereen vanaf 50 jaar; man of vrouw, competitief of gewoon voor de fitness. Maandag in La Romana op het plaatselijke voetbalveld. Donderdag om 10.00 uur op het kunstgrasveld van de urbanisatie Villas de Aspe. (rechts van de weg tussen Aspe en La Romana). Verzamelen om 9.45, aanvang training om 10.00 uur. De partijtjes worden voorafgegaan door een goede warming up en bal-oefeningen onder leiding van ervaren trainers. De belangrijkste spelregels (buiten de normale voetbal regels) zijn, dat er niet mag worden gerend, dat de bal niet met het hoofd bespeeld wordt en geen tackles. Kom eens kijken en beleef het mee! Meer info: Cees van Steen +34  638 952 193

Website


Petanque

Petanque, gezellig en sportief. Iedere woensdag vanaf 14:00 uur in het park aan de Calle Agost, Urbanisatie La Montanosa, Hondon de las Nieves wordt jeu de boules, ook wel petanque genoemd, door een aantal Belgen en Nederlanders gespeeld. Op dit terrein kunnen meerdere petanque banen worden uitgezet en spelen diverse teams naast elkaar. Heb je geen petanque ballen, geen probleem! Kom gewoon meedoen, er zijn altijd wel ballen ter beschikking. Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden. Claude heeft op hoog niveau petanque gespeeld, vele belangrijke prijzen gewonnen en wil graag aan je uitleggen hoe je deze sport speelt.  Meer info: Cees van Steen +34 638 952 193 of Claude +32 486 109 971

Creatieve Workshops in de buitenlucht

Lijkt het je een keer leuk om een echt beeld te maken uit steen, zelf een ketting te maken of te schilderen zonder doek? In de bergen bij La Canalosa met schitterend uitzicht kun je voor €25,- een workshop volgen inclusief materiaal, gebruik gereedschap en lekkere lunch.

Website

Facebook
4x4 Club

Ben je fan van het rijden in een 4x4 voertuig? En wil je dat doen met een enthousiaste club die van wanten weet? Ga dan 4x4 Off-Road met je eigen 4x4 auto in de prachtige natuur van het Spaanse land. "Echt" Off-Road tussen de bergen en dalen met spectaculaire en mooie uitzichten van de Spaanse Costa Blanca. Inschrijven voor een rit doe je op Inschrijven. Al de evenementen zijn puur recreatief en bezitten geen wedstrijd- of snelheidselementen, waardoor het gezelligheidsaspect een wezenlijk onderdeel van de dag is en je 4x4 voertuig heel blijft. Ook aan de onervaren 4x4 rijders is gedacht, tijdens de rit zijn er ervaren 4x4 rijders en road captains. Er wordt gereden in groepjes van 3 stuks 4x4 voertuigen, waarin de onervaren rijders kunnen worden opgenomen. Zodoende leer je beter te rijden in het terrein en kan de navigator het zich vertrouwd maken met het gebruik van het roadbook met GPX file voor je Garmin GPS, Smartphone of Tablet. Maandelijks op elke 2e zondag van de maand leuke activiteiten die geheel in het teken staan van het 4x4 rijden. Er wordt aangegeven per rit wat de eigenschappen van de 4x4 moeten zijn, zodat er ook ritten zijn dat je met bijvoorbeeld met een 4-wiel aangedreven SUV mee kan doen.

Website

Facebook

​​

Weet u nog een leuke activiteit... stuur ons dan een bericht met zoveel mogelijk informatie zoals plaats, naam, enzovoort. Een weblink is ook altijd handig.