Kom uit je luie stoel: Activiteiten in de Regio

Wist je dat er in de regio erg veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo kan je hier geweldig wandelen met een actieve groep mensen, of wat dacht u van het populaire Walking Footbal. Liever iets minder actief? Ontmoet leuke mensen bij Petanque.

Wandelgroepen

Eén van de bekendste wandelgroepen is de Hondon Walking Group opgericht door Philip Woolford. Om de 2 weken op vrijdagochtend vanaf 10:00 wandelt deze groep ongeveer 2 uur een nieuwe en leuke wandeling in de regio. De wandelgroep bestaat uit mensen van verschillende nationaliteiten. De moeilijkheid verschilt per wandeling en met de meeste wandelingen kunnen honden meelopen. Dit wordt altijd per wandeling van tevoren aangegeven. De communicatie verloopt in het Engels.

Website

Facebook


De volgende wandelgroep, opgericht door Spanjaarden, is voor gevorderden. Prachtige wandelingen, die regelmatig worden gecombineerd met een overnachting. Nogmaals, zeker niet voor beginners, maar wil je een keer een mooie en lange wandeling maken en tegelijk werken aan je Spaans, dan is deze wandelgroep iets voor jou!

Facebook

Éénmaal per jaar op een zondag in juni organiseert "Senderismo Canalosa" de wandeling Subida a la Peña de la Mina. Eerst wandel je met ongeveer 200 deelnemers 6,5 kilometer omhoog tot 1027 meter en vervolgens loop je weer 6,5 kilometer omlaag. Onderweg staat een kraam met isotoon water en fruit. Inschrijving is €10,- en voor elke deelnemer is er een tas met goodies, petje en t-shirt. Bij de finish staat eten en drinken voor de deelnemers klaar en eet je met z'n allen aan lange tafels in het dorp van La Canalosa. Een belevenis!

Website

Facebook

"Senderismo Canalosa"  organiseert ook op een zondag in mei de geweldige wandeling Travesía La Canalosa / Crevillent dus van La Canalosa naar Crevillente. Deze wandeling is 18 kilometer, vrij éénvoudig en de hoogteverschillen zijn niet al te groot. In de ochtend en in de middag rijdt een bus deelnemers van Crevillente naar La Canalosa. Kosten voor de wandeling €10,- en voor de bus €3,-. Ook hier krijgt elke deelnemer een leuke gevulde goodie-bag met t-shirt en staat er ook eten en drinken klaar bij de finish. Let op ook hier is het aantal inschrijvingen met 200 beperkt.

Website

Facebook


Fietsgroep Pinoso

Op zondag en donderdagochtend wordt er in de omgeving van Pinoso in groepsverband gefietst. In deze omgeving zijn prachtige fietsroutes van ongeveer 40 tot 80 kilometer. Halverwege wordt er altijd koffie gedronken en iets gegeten. Het voordeel van fietsen in groepsverband is dat je elkaar hulp kunt bieden en natuurlijk gezellig wat te praten hebt. Daarnaast motiveer je elkaar en voordat je het weet heb je een prima conditie opgebouwd. Fiets jij ook mee?

Meer info: Margreet Janssen via WhatsApp +34 694 498 601