Thuiszitten door het Corona-virus; tips tegen de verveling

Het Corona-virus zet ons hele leven behoorlijk op zijn kop. Het is voor iedereen een vreemde periode. Wat mag wel en vooral wat mag niet nu niet. Verwarrend is dat voor elk land andere maatregelen gelden en dat geruchten opeens waarheid zijn. Om de komende tijd iets te veraangenamen vind je hieronder een aantal tips om de verveling tegen te gaan. Wij wensen iedereen sterkte in deze tijd.

 

Legpuzzels! Wie kent ze niet;


Neem de tijd om een legpuzzel te maken.


Heb je geen legpuzzels of ben je uitgekeken op je eigen assortiment. Maak een legpuzzel online.


Leuke gratis online legpuzzels vind je op www.jigsawplanet.com

 

Je hebt vast wel eens van een e-book gehoord.


E-books zijn elektronische boeken die je kan lezen op je telefoon, tablet of natuurlijk een e-reader. Er zijn vele aanbieders van elektronische boeken maar onze favoriet is Bookchoice Vanaf slechts €3,99 per maand krijg je 8 boeken. Er is geen keuze in boeken, maar laat je verrassen! Het zijn echter altijd populaire boeken uit verschillende genres. Het leuke is dat je ook de boeken kan luisteren als zogenaamd luisterboek. Lekker lui onderuit hangen en het verhaal wordt aan je voorgelezen. Lezen en luisteren van het boek doe je in de app van Bookchoice Android of Apple. Voor het lezen kan je ook gebruik maken van de app Aldiko Android of Apple.

Het fijnst leest een e-book op een e-reader. E-readers hebben een speciaal scherm die ook in de zon zonder probleem af te lezen is. Het scherm gebruikt zeer weinig energie, waardoor je de e-reader niet vaak hoeft op te laden en bovendien is het lezen op een e-reader fijner voor de ogen.


Wil je een e-reader aanschaffen? Kies er één waarbij je de achtergrondverlichting aan kan zetten, zodat je ook in bed kan lezen zonder een lamp aan te zetten. Bijvoorbeeld deze Woxter Scriba 195


Amazon heeft zijn eigen lijn met e-books genaamd Kindle ze zijn voordelig en goed uitgerust maar hebben als nadeel dat je alleen e-books die ze zelf verkopen erop kan lezen. Maar ben je een beetje handig dan kan je dit omzeilen.

 

Tegenwoordig zijn Podcasts razend populair;

Podcasts zijn een soort radioprogramma’s. Er is keuze uit oneindig veel onderwerpen; muziek, sport, literatuur, tuinieren, technologie of verhalen, elke week komen er nieuwe bij. Vind je een podcast leuk, dan kan je je daarop gratis abonneren en ontvang je een melding als er een nieuwe te beluisteren is.


Heb je een iPhone dan zit er vaak al een gratis podcast app geïnstalleerd voor android is dit een fijne en gratis podcast player Daag jezelf eens uit en luister naar een redelijk eenvoudig Spaans verhaal en zoek op “Duolingo Spanish Podcast” of “News in Slow Spanish”

 

Youtube, een onuitputtelijke bron van leuke en interessante filmpjes;


Haal je Spaans op en maak heerlijke recepten;

www.youtube.com/user/cocinarparalosamigos/videos


De beste leraar Spaans online;

www.youtube.com/channel/UC_Mbg8R4SRqLZA_Ip7AFgNQ